Jednoduchý recept

Špenátová polévka s mlékem a bílky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 58434
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
80 g Máslo čerstvé
4 dl Mléko plnotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Špenát
2 špetka Sůl
3 ks Vaječný bílek slepičí
1,5 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 425 kcal
Kilojoule 1 777kJ
4% Sacharidy 16 g
43% Tuky 32 g
75% Sodík 2 g
43% Bílkoviny 24 g

Špenátová polévka s mlékem a bílky postup přípravy receptu:

1

Mouku vsypeme do hrnce a nasucho ji za stálého míchání opražíme. Zalijeme vývarem, přisypeme sůl, vložíme prolisovaný česnek, přivedeme k varu a povaříme ještě 10 minut. Vložíme špenát, pokračujeme dalších 10 minut ve vaření.

2

Mléko rozšleháme s bílky a vlijeme do špenátu. Dobře promícháme, povaříme do bodu varu a stáhneme ze sporáku.

3

Nakonec vložíme do polévky máslo, dochutíme pepřem a dobře promícháme. Podle porce rozdělíme na jednotlivé hluboké talíře a teplou polévku podáváme.

Poznámka

Polévku podáváme jako teplý předkrm s čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept