Špenátová polévka s mlékem a bílky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátová polévka s mlékem a bílky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58434 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
80 g | Máslo čerstvé |
4 dl | Mléko plnotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Špenát |
2 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
1,5 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 52,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 642,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Špenát nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátová polévka s mlékem a bílky postup přípravy receptu:
1 | Mouku vsypeme do hrnce a nasucho ji za stálého míchání opražíme. Zalijeme vývarem, přisypeme sůl, vložíme prolisovaný česnek, přivedeme k varu a povaříme ještě 10 minut. Vložíme špenát, pokračujeme dalších 10 minut ve vaření. |
2 | Mléko rozšleháme s bílky a vlijeme do špenátu. Dobře promícháme, povaříme do bodu varu a stáhneme ze sporáku. |
3 | Nakonec vložíme do polévky máslo, dochutíme pepřem a dobře promícháme. Podle porce rozdělíme na jednotlivé hluboké talíře a teplou polévku podáváme. |
Poznámka
Polévku podáváme jako teplý předkrm s čerstvým chlebem.