Pečené filety z okouníka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené filety z okouníka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58435 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory pečené |
1 stroužek | Česnek |
25 ml | Citronová šťáva |
150 g | Jogurt bílý |
80 g | Kopr čerstvý |
60 g | Máslo čerstvé |
800 g | Okouník mořský |
100 g | Okurka salátová |
2 g | Pepř černý mletý |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 106,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,3mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory pečené, Česnek, Citronová šťáva, Jogurt bílý, Kopr čerstvý, Okouník mořský, Okurka salátová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené filety z okouníka postup přípravy receptu:
1 | Filety z okouníka osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, poklademe hoblinkami másla, kopr posekáme na jemno a polovinu ho nasypeme na filety. Každý filet zvlášť zabalíme do alobalu, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 15 minut. |
2 | Do jogurtu přimícháme zbylý kopr, prolisovaný česnek a nastrouhanou salátovou okurku. |
3 | Filety rozbalíme, upravíme na talíře, doplníme pečenými bramborami a jogurtovou omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.