Jednoduchý recept

Zelňačka s rýží

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 58436
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule
1 špetka Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
60 g Rýže
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Vegeta
400 g Vepřová uzená plec
2,5 l Voda pitná
300 g Zeleninová směs jarní - mražená
500 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 199 kcal
Kilojoule 832kJ
3% Sacharidy 12 g
15% Tuky 12 g
34% Sodík 677 mg
25% Bílkoviny 14 g

Zelňačka s rýží postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozehřejeme sádlo, osmahneme na něm do zlatova cibuli. Přisypeme mraženou zeleninu, na malé kousky rozkrájené uzené maso, přidáme zelí i s nálevem. Zalijeme 5 dl vody a pod poklicí, za občasného promíchávání, dusíme 30 minut.

2

Následně přilijeme zbylou vodou, přivedeme k varu a vsypeme rýži. Pokračujeme dalších 10 - 15 minut ve vaření (až do uvaření rýže), poté stáhneme ze sporáku.

3

Polévku dochutíme solí, pepřem, Vegetou, vsypeme nasekanou petrželovou nať. Rozdělíme podle porci na jednotlivé talíře a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako teplý předkrm s čerstvým chlebem, vhodné jsou jako příloha i rohlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept