Bramborový koláč s tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový koláč s tuňákem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58437 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Brambory vařené |
100 g | Klobása Chorizo |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
15 g | Olej olivový extra panenský |
40 g | Olivy nakládané |
100 g | Paprika červená |
100 g | Paprika zelená |
120 g | Passata (drcená rajčata) |
1 g | Pepř černý mletý |
500 g | Šalotka |
6 g | Sůl |
180 g | Tuňák ve vlastní šťávě |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 83,3mg |
Draslík | 950,9mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Olivy nakládané, Paprika červená, Paprika zelená, Šalotka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Chorizo, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Passata (drcená rajčata), Pepř černý mletý, Tuňák ve vlastní šťávě mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový koláč s tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory nastrouháme nabo rozmačkáme šťouchadlem, vložíme do mísy, přisypeme mouku, špetku soli, přidáme vejce a vypracujeme hladké těsto. Šalotky oloupeme, pokrájíme na osminky, klobásu chorizo rozkrájíme na tenké plátky, obě papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na slabé proužky, tuňáka vyklopíme z konzervy a trochu rozmělníme vidličkou, nakládané plátky oliv scedíme. |
2 | Z bramborového těsta vytvarujeme kruhovou placku, trochu vyvýšíme okraje. Dno potřeme passatou, ostatní suroviny promícháme a rozložíme na koláč. Pokapeme olejem, osolíme a opepříme podle chuti. Plech potáhneme papírem na pečení, přiložíme koláč, zakryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme asi 45 minut. Přibližně v polovině pečení sundáme alobal a dopečeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.