Jednoduchý recept

Jogurtová zelňačka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58438

Ingredience

1 ks Cibule
250 g Jogurt bílý
2 kávová lžička Kmín celý
5 dl Mléko plnotučné
400 g Moravské uzené maso
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
500 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 343 kcal
Kilojoule 1 435kJ
4% Sacharidy 15 g
26% Tuky 19 g
9% Sodík 189 mg
41% Bílkoviny 23 g

Jogurtová zelňačka postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli drobně nakrájíme, osmažíme v hrnci na rozpáleném sádle do zlatova. Přidáme na malé kousky pokrájené uzené maso, posypeme sladkou paprikou, promícháme a vložíme zelí i s nálevem. Ochutíme solí, pepřem, přisypeme kmín, zalijeme vodou, povaříme do změknutí zelí.

2

Mléko metlou prošleháme s moukou a vejcem, vlijeme do polévky, dobře promícháme a povaříme do bodu varu. Stáhneme ze sporáku, vlijeme jogurt, posypeme nasekanou petrželovou natí a zamícháme.

3

Polévku necháme 5 minut odpočinout, podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako teplý předkrm. Zelňačka je sytá polévka, proto ji občas podáváme s chlebem nebo s rohlíkem také jako hlavní jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept