Zelňačka s klobásou a červenou paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelňačka s klobásou a červenou paprikou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58439 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
5 g | Bobkový list |
200 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
300 g | Klobása - Čabajka |
3 kávová lžička | Kmín celý |
20 g | Kopr |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
2 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Vegeta |
2 l | Voda pitná |
200 g | Zakysaná smetana |
300 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 28,7mg |
Draslík | 500,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 787,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Paprika žlutá, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása - Čabajka, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vegeta, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kopr nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zelňačka s klobásou a červenou paprikou postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky. Vložíme do teplé vody v hrnci, přidáme kmín, bobkový list a uvaříme brambory do měkka. V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli, osmahneme, vsypeme mouku, za stálého míchání smažíme do zlatova. Posypeme mletou paprikou, zamícháme a zahustíme polévku. Přidáme zelí i s nálevem, na tenké plátky pokrájenou červenou paprikou. Nakonec do polévky dáme drobně nakrájenou klobásu, nasekaný kopr, promícháme, chvilku povaříme. Ochutíme solí, pepřem, Vegetou a odstavíme ze sporáku. |
2 | Do hotové polévky vlijeme zakysanou smetanu a promícháme. Podle porci polévku rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme. |
Poznámka
Polévka je vhodným teplým předkrmem. Podáváme s čerstvým chlebem.