Jednoduchý recept

Zelňačka s klobásou a červenou paprikou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 58439
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

5 g Bobkový list
200 g Brambory
1 ks Cibule
300 g Klobása - Čabajka
3 kávová lžička Kmín celý
20 g Kopr
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
2 špetka Sůl
1 kávová lžička Vegeta
2 l Voda pitná
200 g Zakysaná smetana
300 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 605 kcal
Kilojoule 2 531kJ
5% Sacharidy 18 g
68% Tuky 51 g
10% Sodík 193 mg
40% Bílkoviny 22 g

Zelňačka s klobásou a červenou paprikou postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky. Vložíme do teplé vody v hrnci, přidáme kmín, bobkový list a uvaříme brambory do měkka. V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli, osmahneme, vsypeme mouku, za stálého míchání smažíme do zlatova. Posypeme mletou paprikou, zamícháme a zahustíme polévku. Přidáme zelí i s nálevem, na tenké plátky pokrájenou červenou paprikou. Nakonec do polévky dáme drobně nakrájenou klobásu, nasekaný kopr, promícháme, chvilku povaříme. Ochutíme solí, pepřem, Vegetou a odstavíme ze sporáku.

2

Do hotové polévky vlijeme zakysanou smetanu a promícháme. Podle porci polévku rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.

Poznámka

Polévka je vhodným teplým předkrmem. Podáváme s čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept