Jednoduchý recept

Bramborový koláč se sardinkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58440

Ingredience

500 g Brambory vařené
400 g Cibule červená
30 g Kapary sterilované
320 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Paprika červená
100 g Paprika žlutá
120 g Passata (drcená rajčata)
240 g Sardinky v oleji
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 654 kcal
Kilojoule 2 737kJ
29% Sacharidy 103 g
20% Tuky 15 g
30% Sodík 603 mg
53% Bílkoviny 30 g

Bramborový koláč se sardinkami postup přípravy receptu:

1

Sardinky z konzervy necháme okapat, olej si ponecháme. Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, kapary scedíme, papriky bez jádřinců rozkrájíme na proužky. Vařené brambory nastrouháme, vsypeme do mísy, přidáme mouku, vejce, špetku soli a vypracujeme bramborové těsto. Vytvarujeme kouli, kterou poté rozválíme na silnější kruhový plát. Vytvarujeme okraje, vnitřek potřeme drcenými rajčaty, poklademe kroužky cibule, zasypeme paprikami, kapary, poklademe sardinkami a pokapeme troškou oleje ze sardinek. Potřeme i okraje koláče.

2

Plech potáhneme papírem na pečení, přiložíme koláč, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 45 minut. Pro prvních dvacet minut pečení zakryjeme koláč alobalem, na zbytek doby alobal odstraníme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept