Chlebová polévka se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebová polévka se sýrem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58441 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
5 krajíc | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín celý |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
250 g | Smetana |
2 špetka | Sůl |
300 g | Sýr Čedar |
1,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 78,8mg |
Draslík | 188,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 906,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Sůl, Sýr Čedar, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebová polévka se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou a drobně nakrájenou cibuli osmahneme v hrnci na rozpáleném oleji. Přikládáme tenké krajíce černého chleba, slabé plátky sýra, posypeme mletou paprikou. Ihned zalijeme horkou vodou, necháme probublat a dřevěnou vařečkou promícháme. |
2 | Ochutíme solí, pepřem, vsypeme kmín a za častého promíchání vaříme až do rozvaření chleba. Stáhneme ze sporáku, vmícháme kysanou smetanu, promícháme. |
3 | Polévku ihned podle porcí rozdělíme do jednotlivých polévkových misek a podáváme. Porce s polévkou posypeme nasekanou petrželovou natí. |
Poznámka
Takto připravenou polévku podáváme jako teplý předkrm.