Bramborové karbanátky s lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové karbanátky s lososem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58442 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Brambory vařené |
30 g | Kopr čerstvý |
500 g | Losos - filety |
60 g | Olej slunečnicový |
1 g | Pepř černý mletý |
100 g | Strouhanka |
8 g | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
25 ml | Citronová šťáva |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 311,4mg |
Draslík | 940,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,5mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Kopr čerstvý, Losos - filety, Olej slunečnicový, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Citronová šťáva, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové karbanátky s lososem postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem na kaši, čerstvý kopr posekáme na jemno. Filety z lososa vložíme do rendlíku, zalijeme vodou, zakápneme citronovou šťávou a povaříme 8 až 10 minut. Scedíme, necháme okapat, rozmělníme vidličkou. Do mísy vložíme brambory, přidáme lososa, kopr, žloutky, sůl, pepř a důkladně promícháme. Vytvarujeme karbanátky, namočíme je v rozkvedlaném vejci a obalíme ve strouhance. |
2 | V pánvi rozpálíme olej, přiložíme karbanátky a smažíme asi 5 minut z každé strany. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Podáváme s pikantní omáčkou.