Jednoduchý recept

Bramborové karbanátky s tuňákem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58443

Ingredience

600 g Brambory vařené
60 ml Olej rostlinný
15 g Pažitka
1 g Pepř černý mletý
15 g Petržel - nať
100 g Strouhanka
8 g Sůl
400 g Tuňák ve vlastní šťávě
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 389 kcal
Kilojoule 1 629kJ
12% Sacharidy 44 g
12% Tuky 9 g
67% Sodík 1 g
60% Bílkoviny 34 g

Bramborové karbanátky s tuňákem postup přípravy receptu:

1

Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, tuňáka z konzervy rozmělníme vidličkou, petrželku s pažitkou posekáme na jemno. Brambory vložíme do mísy, přidáme tuňáka, petželku, pažitku, žloutky, sůl, pepř a důkladně promícháme. Z bramborové hmoty vytvarujeme karbanátky, namočíme v rozkvedlaném vejci, obalíme ve strouhance a vložíme do pánve na rozpálený olej. Smažíme zhruba 5 minut z každé strany do zlatova.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept