Rybí filé s bramborovými chipsy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé s bramborovými chipsy
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58449 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Brambory |
1 ks | Citrony |
600 g | Filé rybí |
40 g | Máslo čerstvé |
15 g | Pažitka |
1 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
50 g | Strouhanka |
8 g | Sůl |
15 g | Sýr Parmezán |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 4,0mg |
Draslík | 955,8mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citrony, Pažitka, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filé s bramborovými chipsy postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na velmi tenké plátky, rybí filé osolíme, opepříme, pažitku s petrželkou posekáme na jemno, Parmezán nastrouháme, citron rozkrájíme na osminky. |
2 | Dva plechy potáhneme papírem na pečení, z bílků vyšleháme polotekutý sníh a brambory v něm namočíme, vyskládáme na jeden plech, vložíme do vyhřáté truby a pečeme při 200°C zhruba 35 minut. V polovině pečení brambory obrátíme. |
3 | Rybí filé vyskládáme na druhý plech, v misce smícháme strouhanku, petrželku, pažitku, Parmezán, směsí posypeme filé. Pokapeme rozpuštěným máslem a vložíme do trouby nad brambory. Pečeme asi 15 minut. |
4 | Filé s bramborami upravíme na talíře a doplníme osminkami citronu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.