Jednoduchý recept

Grilovaný mořský jazyk s mátou a bramborami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58450

Ingredience

600 g Brambory vařené ve slupce
25 g Citronová kůra
20 ml Citronová šťáva
1000 g Mořský jazyk
60 g Máslo čerstvé
40 g Máta
30 g Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
10 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 478 kcal
Kilojoule 1 999kJ
8% Sacharidy 29 g
23% Tuky 17 g
78% Sodík 2 g
92% Bílkoviny 52 g

Grilovaný mořský jazyk s mátou a bramborami postup přípravy receptu:

1

Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a pokapeme olejem. Vykuchané a očištěné ryby omyjeme, osušíme. V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme strouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu, sůl, pepř, polovinu posekaných mátových lístků a promícháme. Plech potáhneme papírem na pečení, položíme na něj ryby, potřeme citronovým máslem, obložíme plátky brambor, vložíme pod gril a grilujeme 5 - 6 minut. Ryby i brambory obrátíme, ryby potřeme znovu citronovým máslem a grilujeme dalších 5 až 6 minut.

2

Mořské jazyky upravíme na talíře, doplníme bramborami, posypeme zbytkem máty a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept