Grilovaný mořský jazyk s mátou a bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný mořský jazyk s mátou a bramborami
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58450 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené ve slupce |
25 g | Citronová kůra |
20 ml | Citronová šťáva |
60 g | Máslo čerstvé |
40 g | Máta |
1000 g | Mořský jazyk |
30 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 138,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Citronová kůra, Citronová šťáva, Máta, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mořský jazyk, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaný mořský jazyk s mátou a bramborami postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a pokapeme olejem. Vykuchané a očištěné ryby omyjeme, osušíme. V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme strouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu, sůl, pepř, polovinu posekaných mátových lístků a promícháme. Plech potáhneme papírem na pečení, položíme na něj ryby, potřeme citronovým máslem, obložíme plátky brambor, vložíme pod gril a grilujeme 5 - 6 minut. Ryby i brambory obrátíme, ryby potřeme znovu citronovým máslem a grilujeme dalších 5 až 6 minut. |
2 | Mořské jazyky upravíme na talíře, doplníme bramborami, posypeme zbytkem máty a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.