Zapečené rybí filé se smetanou a bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené rybí filé se smetanou a bramborami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58451 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené ve slupce |
30 ml | Citronová šťáva |
400 g | Filé rybí |
10 g | Hořčice Dijonská |
30 g | Kopr čerstvý |
25 g | Máslo čerstvé |
20 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
100 g | Šalotka |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
8 g | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
5 ml | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 260,3mg |
Draslík | 830,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Šalotka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Hořčice Dijonská, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené rybí filé se smetanou a bramborami postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, rybí filé rozkrájíme na větší čtverečky, šalotky oloupeme, pokrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, kopr posekáme na jemno. V misce smícháme citronovou šťávu, worcester, hořčici, sůl, pepř a touto směsí potřeme rybí filé. Necháme 10 minut uležet. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme šalotku a orestujeme. Přidáme filé, kopr a smažíme asi 5 minut. Pekáček vymažeme máslem, na dno vyskládáme polovinu brambor, navrch položíme rybí směs z pánve, zakryjeme zbylými bramborami, zalijeme smetanou s rozkvedlanými vejci, přikryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 15 minut. Sundáme alobal a dopečeme ještě 5 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.