Jednoduchý recept

Zapečené rybí filé se smetanou a bramborami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 58451
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Brambory vařené ve slupce
30 ml Citronová šťáva
400 g Filé rybí
10 g Hořčice Dijonská
30 g Kopr čerstvý
25 g Máslo čerstvé
20 g Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
100 g Šalotka
250 g Smetana 33% (šlehačka)
8 g Sůl
3 ks Vejce slepičí
5 ml Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 550 kcal
Kilojoule 2 300kJ
9% Sacharidy 34 g
43% Tuky 32 g
62% Sodík 1 g
96% Bílkoviny 54 g

Zapečené rybí filé se smetanou a bramborami postup přípravy receptu:

1

Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, rybí filé rozkrájíme na větší čtverečky, šalotky oloupeme, pokrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, kopr posekáme na jemno. V misce smícháme citronovou šťávu, worcester, hořčici, sůl, pepř a touto směsí potřeme rybí filé. Necháme 10 minut uležet.

2

V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme šalotku a orestujeme. Přidáme filé, kopr a smažíme asi 5 minut. Pekáček vymažeme máslem, na dno vyskládáme polovinu brambor, navrch položíme rybí směs z pánve, zakryjeme zbylými bramborami, zalijeme smetanou s rozkvedlanými vejci, přikryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 15 minut. Sundáme alobal a dopečeme ještě 5 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept