Jednoduchý recept

Zapečené rybí filé se zeleninou a estragonem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58452

Ingredience

600 g Brambory vařené ve slupce
100 g Cibulka jarní
30 ml Citronová šťáva
40 g Estragon
500 g Filé rybí
60 g Hořčice staroanglická
200 g Jogurt bílý
250 g Mrkev kořen
30 g Máslo čerstvé
1 g Pepř černý mletý
80 g Pórek
100 g Sýr Ementál (Primátor)
8 g Sůl
25 g Tuk
2 ks Vejce slepičí
40 ml Víno bílé
150 g Zakysaná smetana
100 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 654 kcal
Kilojoule 2 735kJ
14% Sacharidy 52 g
38% Tuky 29 g
63% Sodík 1 g
133% Bílkoviny 75 g

Zapečené rybí filé se zeleninou a estragonem postup přípravy receptu:

1

Šalotku oloupeme, pokrájíme nadrobno, pórek na tenká kolečka, vařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, jarní cibulku posekáme, Ementál nastrouháme, estragon nasekáme na jemno, mrkev rozkrájíme na plátky, rybí filé na větší čtverečky. Filé osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, potřeme pikantní hořčicí a necháme 10 minut odležet.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme šalotku, pórek, jarní cibulku, mrkev a osmahneme. Přiložíme filé, posypeme polovinou estragonu a smažíme ještě asi 5 minut. Přimícháme brambory, prohřejeme a odstavíme.

3

Pekáček vymažeme tukem, vsypeme rybí směs se zeleninou, do smetany vmícháme jogurt, vejce, víno a nalijeme do pekáčku, posypeme Ementálem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 20 minut.

4

Jednotlivé porce posypeme zbylým estragonem a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept