Filety z okouníka zapečené se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filety z okouníka zapečené se zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58453 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory vařené ve slupce |
40 g | Máslo čerstvé |
500 g | Okouník mořský |
1 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
250 g | Pórek |
250 g | Rajčata Cherry |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
120 g | Špenát listový čerstvý |
8 g | Sůl |
50 g | Sýr Ementál (Primátor) |
25 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 140,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,9mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Okouník mořský, Špenát listový čerstvý, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Rajčata Cherry, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filety z okouníka zapečené se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Filety z okouníka rozkrájíme na větší kousky, vařené brambory krájíme na silnější plátky, pórek na kolečka, petrželku posekáme na jemno, cherry rajčátka rozpůlíme, špenátové listy přebereme a posekáme nahrubo. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme pórek a osmahneme. Přimícháme špenát, orestujeme, přilijeme smetanu a podusíme 3 minuty. Nakonec přidáme rybu, osolíme, opepříme, podusíme 5 minut a odstavíme. Přisypeme petrželku, promícháme, vložíme do pekáčku vymazaného tukem, povrch poklademe plátky brambor, půlkami rajčátek, posypeme strouhaným ementálem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.