Jednoduchý recept

Filety z okouníka zapečené se zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 58453
Kategorie: Maso

Ingredience

500 g Brambory vařené ve slupce
40 g Máslo čerstvé
500 g Okouník mořský
1 g Pepř černý mletý
15 g Petržel - nať
250 g Pórek
250 g Rajčata Cherry
250 g Smetana 33% (šlehačka)
120 g Špenát listový čerstvý
8 g Sůl
50 g Sýr Ementál (Primátor)
25 g Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 596 kcal
Kilojoule 2 494kJ
10% Sacharidy 36 g
47% Tuky 35 g
62% Sodík 1 g
61% Bílkoviny 34 g

Filety z okouníka zapečené se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Filety z okouníka rozkrájíme na větší kousky, vařené brambory krájíme na silnější plátky, pórek na kolečka, petrželku posekáme na jemno, cherry rajčátka rozpůlíme, špenátové listy přebereme a posekáme nahrubo.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme pórek a osmahneme. Přimícháme špenát, orestujeme, přilijeme smetanu a podusíme 3 minuty. Nakonec přidáme rybu, osolíme, opepříme, podusíme 5 minut a odstavíme. Přisypeme petrželku, promícháme, vložíme do pekáčku vymazaného tukem, povrch poklademe plátky brambor, půlkami rajčátek, posypeme strouhaným ementálem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept