Recept

Vařený chřest s grilovaným Parmezánem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58460

Ingredience

400 g Chřest
1 polévková lžíce Citronová šťáva
40 g Máslo čerstvé
80 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 152 kcal
Kilojoule 637kJ
0% Sacharidy 1 g
18% Tuky 13 g
26% Sodík 519 mg
13% Bílkoviny 7 g

Vařený chřest s grilovaným Parmezánem postup přípravy receptu:

1

Škrabkou na zeleninu nebo ostrým nožem oloupeme chřest, dřevnaté spodky odřízneme.

2

V mělkém kastrolu nebo v pánvi přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme chřest a cca 5 minut vaříme do poloměkka.

3

Mezitím nastrouháme lístečky Parmezánu, dáme je do zapékací misky a vložíme pod gril, aby se sýr roztekl a vytvořil krustu.

4

Chřest vyjmeme z vody, necháme okapat, upravíme na talířky a polijeme rozpuštěným máslem.

5

Chřest pokryjeme rozpečeným sýrem a zakapeme trochou citrónové šťávy.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept