Jednoduchý recept

Zapečené brambory s tykví a rajčaty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 58461
Kategorie: Zelenina

Ingredience

500 g Brambory vařené ve slupce
120 g Cibule červená
1 g Pepř černý mletý
300 g Rajčata
15 g Rozmarýn čerstvý
8 g Sůl
200 g Sýr Čedar
500 g Tykev
150 ml Víno bílé
300 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 434 kcal
Kilojoule 1 814kJ
11% Sacharidy 41 g
26% Tuky 19 g
88% Sodík 2 g
37% Bílkoviny 21 g

Zapečené brambory s tykví a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, dužinu z tykve rozkrájíme na kostičky, červenou cibuli pokrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, rajčata krájíme na plátky, Čedar nastrouháme.

2

Do hrnce vsypeme tykev, zalijeme vínem, vývarem, přidáme snítku rozmarýnu a vaříme 20 minut. Tykev scedíme a vývar odložíme zatím stranou. Polovinu brambor vyskládáme do pekáčku, zakryjeme polovinou rajčat, zasypeme tykví, cibulí, další vrstvou budou rajčata a navrch rozložíme brambory. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem z tykve, posypeme Čedarem a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C asi 40 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept