Chuťovky se sardinkou obalenou v parmezánu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chuťovky se sardinkou obalenou v parmezánu
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58465 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 krajíc | Chléb výběrový |
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Hořčice |
120 g | Sardinky v oleji |
60 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 34,2mg |
Draslík | 50,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 124,7mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb výběrový, Hořčice, Sardinky v oleji mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chuťovky se sardinkou obalenou v parmezánu postup přípravy receptu:
1 | Obsah krabičky sardinek vyklopíme do cedníku a necháme okapat. |
2 | Chleba rozkrájíme na obdélníčky, které z jedné strany nasucho opečeme. |
3 | Nastrouháme kousek Parmezánu a poválíme v něm okapané sardinky, |
4 | Neopečenou stranu chlebových obdélníčků potřeme hořčicí, na každý kousek pečiva položíme obalenou sardinku. |
5 | Zapečeme pod grilem do hněda. |
6 | Upravíme na talířky a ozdobíme plátky citrónu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.