Jednoduchý recept

Koláč s bramborami a bylinkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58467

Ingredience

600 g Brambory vařené ve slupce
120 g Cibule
200 ml Mléko polotučné
170 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
50 ml Olej olivový extra panenský
10 g Paprika mletá sladká
30 g Pažitka
40 g Petržel kudrnka
130 g Sýr Ementál (Primátor)
1 špetka Sůl
20 g Tuk
15 g Tymián čerstvý
3 ks Vejce slepičí
15 ml Voda pitná
150 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 696 kcal
Kilojoule 2 911kJ
19% Sacharidy 67 g
48% Tuky 36 g
27% Sodík 533 mg
49% Bílkoviny 28 g

Koláč s bramborami a bylinkami postup přípravy receptu:

1

Do mísy vsypeme mouku, mletou papriku, špetku soli, polovinu tymiánu, přilijeme olej, přidáme lžíci vody, jedno vejce a vypracujeme těsto, které dáme do lednice na půl hodiny odležet. Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka a rozebereme na kroužky, pažitku s petrželkou posekáme na jemno, Ementál nastrouháme.

2

Těsto vyválíme na kruhový plát, vložíme do tukem vymazané formy, smícháme brambory s cibulí, pažitkou, petželkou a naneseme na těsto. V hrnku s mlékem rozkvedláme zbylá vejce, přimícháme zakysanou smetanu, špetku mletého muškátu, zbytek tymiánu a nalijeme na koláč. Zasypeme strouhaným sýrem, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 200°C zhruba 10 minut. Teplotu snížíme na 180°C a pečeme ještě 35 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept