Jednoduchý recept

Bulharská fazolová polévka

  • Bulharsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58468

Ingredience

250 g Fazole bílé
3 l Voda pitná
Na polévku
4 g Bobkový list
0,5 ks Celer bulvový
200 g Hovězí maso přední
250 g Jogurt bílý
1 polévková lžíce Kečup ostrý
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř červený celý
1 ks Petržel
30 g Petržel - nať
3 polévková lžíce Rajčatový protlak
3 špetka Sůl
1 kávová lžička Vegeta
200 g Vepřová kýta
200 g Vepřová kýta uzená
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 389 kcal
Kilojoule 1 625kJ
11% Sacharidy 39 g
17% Tuky 13 g
26% Sodík 522 mg
53% Bílkoviny 30 g

Bulharská fazolová polévka postup přípravy receptu:

1

Přebrané a proprané bílé fazole vsypeme do hrnce se studenou vodou a necháme je celou noc namáčet. Následně je uvaříme v té samé vodě do měkka. Vepřové i hovězí maso nakrájíme na malé kousky a povaříme je v jiném hrnci se dvěma špetkami osolené vody.

2

K napůl vařenému masu přidáme očištěnou na kousky pokrájenou zeleninu a vše povaříme do měkka. Vložíme pepř, bobkový list, přidáme nakrájené uzené.

3

Před dovařením polévku dochutíme vegetou, špetkou soli, přidáme rajčatový protlak a kečup. Vmícháme scezené měkké fazole, promícháme, přivedeme k varu.

4

Jogurt smícháme s moukou, vlijeme do polévky, chvilku povaříme a stáhneme z ohně.

5

Hotovou polévku posypeme nasekanou petrželovou natí, zamícháme. Podle porci rozdělíme na hluboké talíře a podáváme.

Poznámka

Polévku podáváme teplou s čerstvým chlebem. V návodu na přípravu není uvedená doba namáčení (celou noc).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept