Bulharská fazolová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bulharská fazolová polévka
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58468 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
250 g | Fazole bílé |
3 l | Voda pitná |
Na polévku | |
---|---|
4 g | Bobkový list |
0,5 ks | Celer bulvový |
200 g | Hovězí maso přední |
250 g | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Kečup ostrý |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Pepř červený celý |
1 ks | Petržel |
30 g | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Rajčatový protlak |
3 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Vegeta |
200 g | Vepřová kýta |
200 g | Vepřová kýta uzená |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 48,4mg |
Draslík | 454,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 997,3mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Voda pitná, Bobkový list, Celer bulvový, Hovězí maso přední, Jogurt bílý, Pepř červený celý, Sůl, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole bílé, Kečup ostrý, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Petržel - nať, Vegeta, Vepřová kýta uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Petržel, Rajčatový protlak nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bulharská fazolová polévka postup přípravy receptu:
1 | Přebrané a proprané bílé fazole vsypeme do hrnce se studenou vodou a necháme je celou noc namáčet. Následně je uvaříme v té samé vodě do měkka. Vepřové i hovězí maso nakrájíme na malé kousky a povaříme je v jiném hrnci se dvěma špetkami osolené vody. |
2 | K napůl vařenému masu přidáme očištěnou na kousky pokrájenou zeleninu a vše povaříme do měkka. Vložíme pepř, bobkový list, přidáme nakrájené uzené. |
3 | Před dovařením polévku dochutíme vegetou, špetkou soli, přidáme rajčatový protlak a kečup. Vmícháme scezené měkké fazole, promícháme, přivedeme k varu. |
4 | Jogurt smícháme s moukou, vlijeme do polévky, chvilku povaříme a stáhneme z ohně. |
5 | Hotovou polévku posypeme nasekanou petrželovou natí, zamícháme. Podle porci rozdělíme na hluboké talíře a podáváme. |
Poznámka
Polévku podáváme teplou s čerstvým chlebem. V návodu na přípravu není uvedená doba namáčení (celou noc).