Fritáta s paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fritáta s paprikou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58470 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
700 g | Brambory |
120 g | Cibule |
300 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
40 g | Olej olivový extra panenský |
150 g | Paprika červená |
1 g | Pepř černý mletý |
80 g | Petržel kudrnka |
8 g | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
900 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 368,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 100,8mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kukuřice cukrová nakládaná, Paprika červená, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fritáta s paprikou postup přípravy receptu:
1 | Brambory oškrábeme, rozkrájíme na kostičky, papriku zbavíme jádřince, nakrájíme na proužky, kukuřice scedíme a necháme okapat, cibuli oloupeme, pokrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, petrželku posekáme na jemno. |
2 | Do hrnce vsypeme brambory, zalijeme vodou a vaříme asi 8 - 10 minut. Přidáme papriku a vaříme ještě 3 minuty. Scedíme, vsypeme do mísy. Přisypeme cibuli, petrželku, kukuřici, osolíme, opepříme, zalijeme rozkvedlanými vejci a promícháme. Ve větší pánvi rozehřejeme olej, přilijeme směs z mísy a necháme asi 5 minut ztuhnout. Pánev vložíme na 2 minuty pod gril, necháme zapéct. |
Poznámka
Servírujeme teplé.