Fritáta s cuketou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fritáta s cuketou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58471 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
700 g | Brambory |
250 g | Cuketa |
150 g | Fenykl sladký - hlíza |
1 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
8 g | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
100 g | Žampiony čerstvé |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 368,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cuketa, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fritáta s cuketou postup přípravy receptu:
1 | Cuketu nakrájíme na kolečka, hlízu fenyklu na nudličky, brambory oškrábeme, pokrájíme na kostičky, žampiony na plátky. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cuketu, fenykl, žampiony a smažíme zvolna asi 3 minuty. Přimícháme brambory, smažíme cca 10 minut. Osolíme, opepříme, promícháme, zalijeme rozkvedlanými vejci s posekanou petrželkou a necháme bez míchání ztuhnout. Pánev vložíme na 2 minuty pod gril a krátce ogrilujeme, aby byl povrch fritáty zlatavý. |
Poznámka
Servírujeme teplé.