Bulharská polévka s fazolovými lusky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bulharská polévka s fazolovými lusky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58472 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Fazolové lusky |
15 g | Kopr |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
250 g | Rajčata |
250 g | Smetana |
2 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Vegeta |
3,1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 226,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 521,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,5mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej slunečnicový, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazolové lusky, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kopr, Smetana nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bulharská polévka s fazolovými lusky postup přípravy receptu:
1 | Z fazolových lusků odstraníme vlákna, překrájíme, opláchneme pod tekoucí studenou vodou. Vložíme do studené, špetkou soli osolené vody a vaříme do měkka. Oloupanou cibuli s česnekem drobně nasekáme, osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji. Posypeme moukou, dobře promícháme a osmažíme na jíšku. Rozředíme 1 dl vody a vlijeme do hrnce s fazolemi, tím polévku zahustíme. |
2 | Omytá rajčata pokrájíme na kolečka, které před dokončením vaření vložíme do polévky. Přidáme ještě nasekaný kopr s petrželovou natí. Dochutíme zbylou solí, pepřem, vegetou, polévku zjemníme rozšlehanou smetanou, kterou vlijeme do polévky. Zamícháme a stáhneme ze sporáku. |
3 | Podáváme v jednotlivých polévkových miskách, ale také na hlubokých talířích. |
Poznámka
Servírujeme jako teplý předkrm s chlebem.