Jednoduchý recept

Bulharská polévka s fazolovými lusky

  • Bulharsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 58472
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
500 g Fazolové lusky
15 g Kopr
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
15 g Petržel - nať
250 g Rajčata
250 g Smetana
2 špetka Sůl
1 kávová lžička Vegeta
3,1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 197 kcal
Kilojoule 825kJ
4% Sacharidy 13 g
19% Tuky 14 g
8% Sodík 153 mg
8% Bílkoviny 5 g

Bulharská polévka s fazolovými lusky postup přípravy receptu:

1

Z fazolových lusků odstraníme vlákna, překrájíme, opláchneme pod tekoucí studenou vodou. Vložíme do studené, špetkou soli osolené vody a vaříme do měkka. Oloupanou cibuli s česnekem drobně nasekáme, osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji. Posypeme moukou, dobře promícháme a osmažíme na jíšku. Rozředíme 1 dl vody a vlijeme do hrnce s fazolemi, tím polévku zahustíme.

2

Omytá rajčata pokrájíme na kolečka, které před dokončením vaření vložíme do polévky. Přidáme ještě nasekaný kopr s petrželovou natí. Dochutíme zbylou solí, pepřem, vegetou, polévku zjemníme rozšlehanou smetanou, kterou vlijeme do polévky. Zamícháme a stáhneme ze sporáku.

3

Podáváme v jednotlivých polévkových miskách, ale také na hlubokých talířích.

Poznámka

Servírujeme jako teplý předkrm s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept