Jednoduchý recept

Pečené brambory plněné tuňákem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58473

Ingredience

800 g Brambory
30 g Majonéza
15 g Olej slunečnicový
30 g Pažitka
1 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
180 g Tuňák ve vlastní šťávě
30 g Zakysaná smetana
200 g Kukuřice cukrová nakládaná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 268 kcal
Kilojoule 1 123kJ
9% Sacharidy 33 g
11% Tuky 8 g
28% Sodík 553 mg
32% Bílkoviny 18 g

Pečené brambory plněné tuňákem postup přípravy receptu:

1

Vybereme 4 větší brambory, důkladně je omyjeme kartáčkem na zeleninu, osušíme, potřeme olejem, vložíme do trouby a pečeme asi hodinu.

2

Mezitím připravíme náplň. Tuňáka vyklopíme z konzervy do misky, přidáme okapanou nakládanou kukuřici, posekanou pažitku, majonézu, zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a promícháme. Zakryjeme alobalem a dáme do lednice, dokud se brambory nedopečou.

3

Brambory vyjmeme, necháme 5 minut vychladnout, podélně nařízneme, vydlabeme trochu dužiny, naplníme tuňákovou směsí, upravíme na talířky a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept