Řecká studená polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řecká studená polévka
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58475 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 ml | Citrónová šťáva |
500 g | Jogurt bílý |
20 g | Kopr |
1 l | Mléko kysané acidofilo 1% |
0,5 ks | Okurka salátová |
1 hrst | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 8,1mg |
Draslík | 175,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 96,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Jogurt bílý, Okurka salátová, Ořechy vlašské, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko kysané acidofilo 1%, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citrónová šťáva, Kopr nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Řecká studená polévka postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný česnek prolisujeme do misky, přidáme drobně nakrájenou okurku a nasekané ořechy. Vše zalijeme jogurtem, dobře promícháme. Zalijeme kysaným mlékem, dobře ochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou. Přidáme nasekaný kopr, dobře promícháme a v lednici vyhladíme. |
2 | Podle porcí polévku rozdělíme na jednotlivé hluboké talíře a podáváme. |
Poznámka
Takto připravená polévka je vhodným studeným předkrme. Podáváme hlavně v letním období.