Jednoduchý recept

Fazolová polévka s kondenzovaným mlékem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58478

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Kečup ostrý
20 g Kopr
4 polévková lžíce Mléko zahuštěné neslazené
1 špetka Pepř černý mletý
300 g Rajčata
1 špetka Sůl
80 g Uzená slanina bez kůže
1 kávová lžička Vegeta
3 l Voda pitná
250 g Fazole bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 165 kcal
Kilojoule 692kJ
9% Sacharidy 31 g
2% Tuky 1 g
3% Sodík 62 mg
18% Bílkoviny 10 g

Fazolová polévka s kondenzovaným mlékem postup přípravy receptu:

1

Probrané a pod tekoucí studenou vodou oprané fazole vsypeme do hrnce se studenou vodou. Necháme celou noc namáčet a poté v té samé vodě uvaříme do měkka. Drobně pokrájenou slaninu osmahneme na křupavé škvarky. Přidáme oloupanou a na tenká kolečka nakrájenou cibuli, kterou osmahneme do zlatova. Přimícháme omytá, na slabá kolečka rozkrájená rajčata, kečup. Ochutíme vegetou, pepřem, solí a vše dobře podusíme, poté vlijeme do hrnce s fazolemi. Dobře promícháme a odstavíme ze sporáku.

2

Nakonec polévku dochutíme kondenzovaným mlékem. Zamícháme a rozdělíme podle porci na jednotlivé hluboké talíře. Porce ozdobíme nasekaným koprem.

Poznámka

Podáváme jako teplý předkrm s čerstvým pečivem. V návodu není uvedena doba namáčení fazolí (na celou noc).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept