Zeleninové smaženky bramborové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové smaženky bramborové
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58480 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
300 g | Brambory |
200 g | Celer bulvový |
15 g | Kopr čerstvý |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Mrkev kořen |
2 g | Muškátový oříšek |
30 g | Olej slunečnicový |
1 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
8 g | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
30 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 189,0mg |
Draslík | 529,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Kopr čerstvý, Muškátový oříšek, Olej slunečnicový, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninové smaženky bramborové postup přípravy receptu:
1 | Brambory oškrábeme, spolu s očištěným celerem a mrkví je nastrouháme na hrubém struhadle. Zeleninu vsypeme do mísy, petrželku s koprem posekáme na jemno, přisypeme k zelenině a promícháme. Osolíme, opepříme, ochutíme mletým muškátem, přidáme zakysanou smetanu, žloutky, přisypeme mouku a důkladně promícháme. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, polévkovou lžící nabíráme zeleninovou směs, vkládáme do oleje a smažíme z obou stran přibližně po 4 minutách do zlatova. |
Poznámka
Servírujeme teplé.