Jednoduchý recept

Koriandrová omáčka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 58481
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 ks Bobkový list
50 g Cibule
10 g Koriandr čerstvý
10 g Koriandr mletý
20 g Máslo čerstvé
130 ml Mléko polotučné
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 g Pepř černý celý
1 g Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
70 g Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
40 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 167 kcal
Kilojoule 699kJ
3% Sacharidy 10 g
17% Tuky 13 g
25% Sodík 502 mg
6% Bílkoviny 3 g

Koriandrová omáčka postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, lístky koriandru a petrželku posekáme na jemno. Do misky vsypeme celý pepř, bobkový list, cibuli, zalijeme vroucím mlékem a necháme louhovat asi 15 minut.

2

V kastrůlku rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlejší jíšku. Mléko s kořením a cibulí přecedíme, přilijeme k jíšce a dobře rozmícháme, aby se netvořily hrudky. Přidáme smetanu, zakysanou smetanu, promícháme a vaříme do zhoustnutí. Osolíme, opepříme, přidáme mletý koriandr, provaříme a odstavíme.

3

Těsně před podáváním vmícháme petželku s koriandrem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept