Rychlá rybí polévka se šafránem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlá rybí polévka se šafránem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58483 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
6 g | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 ks | Citrony |
2 kávová lžička | Pepř černý celý |
20 g | Petržel - nať |
300 g | Ryby |
2 g | Šafrán |
2 špetka | Sůl |
2 dl | Víno bílé |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 218,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 85,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Citrony, Pepř černý celý, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ryby nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlá rybí polévka se šafránem postup přípravy receptu:
1 | Vykuchané, důkladně očištěné ryby, oloupanou cibuli, česnek, na kolečka nakrájený citrón, bobkový list a celý pepř dáme do hrnce. Zalijeme studenou vodou, osolíme a pod poklicí vše povaříme 20 minut doměkka. |
2 | Uvařené ryby vybereme, vykostíme, nakrájíme na plátky. Polévku scedíme, vložíme do ní připravené ryby. Zalijeme vínem, dochutíme zbylou solí, vložíme šafrán a přivedeme k varu. |
3 | Stáhneme ze sporáku, necháme 5 minut odpočinout. Podle porcí rozlijeme polévku do polévkových misek. Porce ozdobíme nasekanou petrželovou natí a podáváme. |
Poznámka
Takto připravenou polévku servírujeme jako teplý předkrm.