Jednoduchý recept

Bazalkové nočky bramborové

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58488

Ingredience

Nočky
15 g Bazalka
900 g Brambory vařené ve slupce
250 g Mouka pšeničná hrubá
5 g Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
1000 ml Voda pitná
Omáčka
40 g Bazalka
1 ks Bobkový list
120 g Cibule
30 g Máslo čerstvé
1 g Pepř černý mletý
700 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
6 g Sůl
3 g Tymián sušený
50 ml Víno červené
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 559 kcal
Kilojoule 2 340kJ
27% Sacharidy 98 g
15% Tuky 11 g
96% Sodík 2 g
32% Bílkoviny 18 g

Bazalkové nočky bramborové postup přípravy receptu:

1

Vařené brambory oloupeme, vsypeme do mísy a rozmačkáme šťouchadlem. Přidáme vejce, žloutek, mouku, sůl, posekané lístky bazalky a vypracujeme těsto. Vytvarujeme slabší válečky, které nakrájíme na silnější plátky, vyskládáme na suchou utěrku a necháme 15 minut odležet. Nočky vaříme v osolené vroucí vodě, až vyplavou napovrch. Scedíme a necháme okapat.

2

V rendlíku rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme, přidáme prolisovaný česnek, orestujeme, přisypeme scezená rajčata, osolíme, opepříme, okořeníme bobkovým listem, tymiánem, zalijeme vínem a dusíme 15 minut. Přimícháme posekané lístky bazalky a dusíme ještě 5 minut. Odstavíme a vyjmeme bobkový list.

3

Nočky upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept