Bazalkové nočky bramborové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bazalkové nočky bramborové
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58488 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Nočky | |
---|---|
15 g | Bazalka |
900 g | Brambory vařené ve slupce |
250 g | Mouka pšeničná hrubá |
5 g | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
1000 ml | Voda pitná |
Omáčka | |
40 g | Bazalka |
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
700 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
6 g | Sůl |
3 g | Tymián sušený |
50 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 162,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,5mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory vařené ve slupce, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná, Bazalka, Bobkový list, Česnek, Cibule, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Tymián sušený, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bazalkové nočky bramborové postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory oloupeme, vsypeme do mísy a rozmačkáme šťouchadlem. Přidáme vejce, žloutek, mouku, sůl, posekané lístky bazalky a vypracujeme těsto. Vytvarujeme slabší válečky, které nakrájíme na silnější plátky, vyskládáme na suchou utěrku a necháme 15 minut odležet. Nočky vaříme v osolené vroucí vodě, až vyplavou napovrch. Scedíme a necháme okapat. |
2 | V rendlíku rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme, přidáme prolisovaný česnek, orestujeme, přisypeme scezená rajčata, osolíme, opepříme, okořeníme bobkovým listem, tymiánem, zalijeme vínem a dusíme 15 minut. Přimícháme posekané lístky bazalky a dusíme ještě 5 minut. Odstavíme a vyjmeme bobkový list. |
3 | Nočky upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme. |