Italská kapustová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italská kapustová polévka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58495 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
30 g | Houby sušené |
1 kg | Kapusta |
3 polévková lžíce | Kečup ostrý |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
1 hrst | Rýže |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 11,3mg |
Draslík | 233,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 218,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,6mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Kečup ostrý, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kapusta, Rýže nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Italská kapustová polévka postup přípravy receptu:
1 | Dobře očištěnou a propláchnutou kapustu nakrájíme na tenké proužky. Spaříme horkou vodou a necháme 10 minut ve vodě. Oloupanou cibuli drobně nakrájíme, osmažíme v hrnci na rozpáleném slunečnicovém oleji. Posypeme mletou paprikou, vložíme spařenou kapustu i s horkou vodou. Osolíme, opepříme, přidáme ostrý kečup, přiklopíme poklicí a povaříme do měkka. |
2 | Očištěné a omyté houby nakrájíme na plátky, podusíme v pánvi na olivovém oleji, přidáme do hrnce s kapustou a pokračujeme ve vaření. Nakonec do polévky přisypeme probranou rýži, povaříme do jejího změknutí. |
3 | Odstavíme ze sporáku, necháme pod poklicí 5 minut odpočinout. Porcujeme na jednotlivé hluboké talíře, posypeme nastrouhaným sýrem, nasekanou petrželovou natí a podáváme. |
Poznámka
Polévka je vhodným teplým předkrmem. Podáváme s čerstvým chlebem.