Jednoduchý recept

Italská kapustová polévka

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 58495
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

1 ks Cibule
30 g Houby sušené
1 kg Kapusta
3 polévková lžíce Kečup ostrý
3 polévková lžíce Olej olivový
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
1 hrst Rýže
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Parmezán
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 164 kcal
Kilojoule 686kJ
2% Sacharidy 6 g
16% Tuky 12 g
18% Sodík 355 mg
15% Bílkoviny 8 g

Italská kapustová polévka postup přípravy receptu:

1

Dobře očištěnou a propláchnutou kapustu nakrájíme na tenké proužky. Spaříme horkou vodou a necháme 10 minut ve vodě. Oloupanou cibuli drobně nakrájíme, osmažíme v hrnci na rozpáleném slunečnicovém oleji. Posypeme mletou paprikou, vložíme spařenou kapustu i s horkou vodou. Osolíme, opepříme, přidáme ostrý kečup, přiklopíme poklicí a povaříme do měkka.

2

Očištěné a omyté houby nakrájíme na plátky, podusíme v pánvi na olivovém oleji, přidáme do hrnce s kapustou a pokračujeme ve vaření. Nakonec do polévky přisypeme probranou rýži, povaříme do jejího změknutí.

3

Odstavíme ze sporáku, necháme pod poklicí 5 minut odpočinout. Porcujeme na jednotlivé hluboké talíře, posypeme nastrouhaným sýrem, nasekanou petrželovou natí a podáváme.

Poznámka

Polévka je vhodným teplým předkrmem. Podáváme s čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept