Recept

Slovenská pravá kapustnica

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 58496
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
400 g Hovězí maso přední
4 polévková lžíce Kečup
300 g Klobása uzená
1 kávová lžička Kmín celý
500 g Kysané zelí
100 g Okurky nakládané
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
80 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Čedar
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 375 kcal
Kilojoule 1 569kJ
4% Sacharidy 13 g
30% Tuky 23 g
28% Sodík 557 mg
51% Bílkoviny 29 g

Slovenská pravá kapustnica postup přípravy receptu:

1

Do hrnce dáme sádlo, přidáme na malé kousky nakrájenou slaninu, opečeme na křupavé škvarky. Přidáme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, osmažíme do sklovita. Posypeme mletou sladkou a mletou pálivou paprikou. Zamícháme a ihned zalijeme vodou.

2

Do polévky vložíme na malé kostky nakrájené maso, kysané zelí i s nálevem. Osolíme, vložíme kečup, kmín, pepř. Na mírném ohni pod poklicí vaříme 60-70 minut doměkka. Nakonec do polévky přidáme oloupaný, jemně nastrouhaný česnek, nastrouhaný sýr, na malé kostky nakrájenou klobásu a kysané okurky. Přivedeme k varu a odstavíme ze sporáku.

3

Hotovou kapustnici podáváme na jednotlivých hlubokých talířích posypanou nasekanou petrželovou natí.

Poznámka

Menší porce podáváme jako teplý předkrm. Větší porce jako hlavní jídlo. V obou případech servírujeme s čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept