Muffiny s Gorgonzolou zdobené ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 37 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Muffiny s Gorgonzolou zdobené ořechy
Muffiny s Gorgonzolou zdobené ořechy
Celkový čas: | 37 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 58497 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Na vytření a vysypání forem | |
---|---|
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
Těsto | |
0,5 polévková lžíce | Bazalka |
250 g | Hrušky |
2 kávová lžička | Kypřící prášek do pečiva |
200 g | Mouka polohrubá |
6 polévková lžíce | Olej z vlašských ořechů |
3 špetka | Pepř bílý |
3 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Gorgonzola |
100 g | Vlašské ořechy |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Na ozdobu | |
100 g | Ořechy vlašské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 40,9mg |
Draslík | 250,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Bazalka, Hrušky, Pepř bílý, Sůl, Zakysaná smetana, Ořechy vlašské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Mouka polohrubá, Olej z vlašských ořechů, Sýr Gorgonzola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kypřící prášek do pečiva, Vlašské ořechy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Muffiny s Gorgonzolou zdobené ořechy postup přípravy receptu:
1 | Formu na 12 kusů muffinů vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Do jedné mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem do pečiva, solí a čerstvě pomletým bílým pepřem. |
2 | Omyté tvrdší hrušky rozpůlíme, vykrojíme jádřince, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Omyté lístky bazalky pokrájíme nadrobno. Plísňový sýr italského typu nakrájíme na malé kostičky. Vlašské ořechy (100 g) nastrouháme. |
3 | Všechny pokrájené ingredience dáme do mísy k mouce, promícháme a za stálého míchání přilijeme 6 lžic oleje z vlašských ořechů a 4 lžíce zakysané smetany. Těsto musí být důkladně promíchané, aby se všechny ingredience spojily. Naplníme formičky do 2/3 a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme dozlatova přibližně 12-15 minut. Po 2 minutách teplé muffiny vyjmeme z formiček, vložíme do košíčků a do každého středu muffiny vložíme půlku vlašského ořechu. Podáváme je hned teplé. |