Recept

Muffiny s Gorgonzolou zdobené ořechy

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 37 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 58497
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Na vytření a vysypání forem
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
Těsto
0,5 polévková lžíce Bazalka
250 g Hrušky
2 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
200 g Mouka polohrubá
6 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
3 špetka Pepř bílý
3 špetka Sůl
150 g Sýr Gorgonzola
100 g Vlašské ořechy
4 polévková lžíce Zakysaná smetana
Na ozdobu
100 g Ořechy vlašské

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 645 kcal
Kilojoule 2 699kJ
14% Sacharidy 49 g
43% Tuky 33 g
38% Sodík 751 mg
34% Bílkoviny 19 g

Muffiny s Gorgonzolou zdobené ořechy postup přípravy receptu:

1

Formu na 12 kusů muffinů vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Do jedné mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem do pečiva, solí a čerstvě pomletým bílým pepřem.

2

Omyté tvrdší hrušky rozpůlíme, vykrojíme jádřince, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Omyté lístky bazalky pokrájíme nadrobno. Plísňový sýr italského typu nakrájíme na malé kostičky. Vlašské ořechy (100 g) nastrouháme.

3

Všechny pokrájené ingredience dáme do mísy k mouce, promícháme a za stálého míchání přilijeme 6 lžic oleje z vlašských ořechů a 4 lžíce zakysané smetany. Těsto musí být důkladně promíchané, aby se všechny ingredience spojily. Naplníme formičky do 2/3 a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme dozlatova přibližně 12-15 minut. Po 2 minutách teplé muffiny vyjmeme z formiček, vložíme do košíčků a do každého středu muffiny vložíme půlku vlašského ořechu. Podáváme je hned teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept