Jednoduchý recept

Špenátové řízky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 58499
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 ks Cibule
40 g Máslo čerstvé
70 ml Mléko plnotučné
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Rohlíky bílé
100 g Sádlo vepřové škvařené
500 g Špenát listový čerstvý
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
Na obalení
50 g Mouka pšeničná hladká
100 g Strouhanka
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 518 kcal
Kilojoule 2 168kJ
10% Sacharidy 36 g
53% Tuky 40 g
21% Sodík 428 mg
25% Bílkoviny 14 g

Špenátové řízky postup přípravy receptu:

1

Ve slané vodě uvaříme špenát, scedíme a necháme okapat. Cibuli rozčtvrtíme, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Nakrájený rohlík navlhčíme mlékem.

2

Špenát, cibuli a vymačkaný rohlík umeleme. V míse promícháme špenátovou směs s vejcem, rozpuštěným máslem, solí, pepřem a natí. Není-li směs dostatečně hustá, přidáme strouhanku.

3

Ze špenátové hmoty tvarujeme řízky, obalíme v mouce, vejcích a strouhance a na sádle smažíme z obou stran dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept