Jehněčí kotlety s mátovou omáčkou a kuskusem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kotlety s mátovou omáčkou a kuskusem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 58500 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
600 g | Jehněčí kotlety |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 kávová lžička | Koriandr celý |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Na omáčku | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
200 g | Jogurt bílý |
0,5 polévková lžíce | Máta |
200 g | Okurka salátová |
Na kuskus | |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1,5 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
300 g | Kuskus |
60 g | Mandle |
1,5 polévková lžíce | Máta |
80 g | Meruňky sušené |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 89g |
---|---|
Cholesterol | 101,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,3mg |
Vitamín E | 5,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Jehněčí kotlety, Kmín celý, Koriandr celý, Sůl, Česnek, Máta, Okurka salátová, Citronová šťáva, Koriandr čerstvý, Kuskus, Mandle, Máta, Meruňky sušené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Jogurt bílý, Olej olivový extra panenský, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kotlety s mátovou omáčkou a kuskusem postup přípravy receptu:
1 | Kotlety očistíme a zbavíme veškerého tuku. V hmoždíři rozdrtíme koriandr a kmín. Česnek rozsekáme nadrobno a smícháme s drceným kořením, solí, pepřem, olejem a citronovou šťávou. Kotlety přelijeme zálivkou tak, aby bylo maso namočené z obou stran. Poté necháme pod fólií maso marinovat. |
2 | Mezitím připravíme mátovou omáčku. Z loupané okurky vykrojíme semínka, okurku nahrubo nastrouháme a na sítu necháme okapat. V míse promícháme jogurt, utřený česnek, okapanou okurku a najemno nasekanou mátu. |
3 | Marinované kotlety grilujeme na předehřátém grilu. Po každé straně zhruba 7 minut. |
4 | V mezičase ve větší míse promícháme kuskus s drobně nakrájenými meruňkami, zalijeme vařícím vývarem, zakryjeme a necháme alespoň 5 minut bobtnat. Poté přidáme mandle, které jsme spařili, oloupali a na suché pánvi lehce opekli, drobně nasekanou mátu a koriandr, citronovou šťávu a olej a promícháme. |
5 | Kotlety podáváme s kuskusem a mátovou omáčkou. |