Recept

Zelné závitky s masem a kaštany

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 58505

Ingredience

1,5 kávová lžička Chilli omáčka
2 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Omáčka sójová
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Solamyl
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
600 g Vepřové maso mleté
2 polévková lžíce Voda pitná
250 g Vodní kaštany v nálevu
450 ml Vývar drůbeží
1 polévková lžíce Zázvor celý
3 stroužek Česnek
Na zelí
1 l Voda pitná
500 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 625 kcal
Kilojoule 2 616kJ
5% Sacharidy 19 g
48% Tuky 36 g
30% Sodík 594 mg
56% Bílkoviny 31 g

Zelné závitky s masem a kaštany postup přípravy receptu:

1

Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno, nakládané kaštany slijeme, necháme okapat a nakrájíme nadrobno, jarní cibulky nakrájíme najemno, česnek prolisujeme. Zelí očistíme, vložíme do vroucí vody, aby se listy lépe oddělily. Poté oddělíme 8 listů, seřízneme tuhá žebra.

2

V míse promícháme mleté maso, sůl, pepř, kaštany, zázvor, cibulky, sójovou omáčku, vejce, česnek. Dobře propracovanou směs rozdělíme na zelné listy, zabalíme a naskládáme na pařák. Do hrnce vlijeme horký vývar, vložíme pařák se závitky a pod poklicí dusíme na páře asi 15 – 20 minut. Poté pařák vyjmeme z hrnce a závitky držíme na teple.

3

Do zbylého vývaru v hrnci zašleháme solamyl, který jsme rozšlehali ve 2 lžících vody. Do omáčky přidáme chilli omáčku a za stálého míchání na mírném plameni vaříme do zhoustnutí.

4

Závitky podáváme přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept