Zelné závitky s masem a kaštany - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelné závitky s masem a kaštany
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 58505 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1,5 kávová lžička | Chilli omáčka |
2 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Solamyl |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
600 g | Vepřové maso mleté |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
250 g | Vodní kaštany v nálevu |
450 ml | Vývar drůbeží |
1 polévková lžíce | Zázvor celý |
Na zelí | |
---|---|
1 l | Voda pitná |
500 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 169,3mg |
Draslík | 801,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli omáčka, Cibulka jarní, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Voda pitná, Zázvor celý, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Solamyl, Vodní kaštany v nálevu, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelné závitky s masem a kaštany postup přípravy receptu:
1 | Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno, nakládané kaštany slijeme, necháme okapat a nakrájíme nadrobno, jarní cibulky nakrájíme najemno, česnek prolisujeme. Zelí očistíme, vložíme do vroucí vody, aby se listy lépe oddělily. Poté oddělíme 8 listů, seřízneme tuhá žebra. |
2 | V míse promícháme mleté maso, sůl, pepř, kaštany, zázvor, cibulky, sójovou omáčku, vejce, česnek. Dobře propracovanou směs rozdělíme na zelné listy, zabalíme a naskládáme na pařák. Do hrnce vlijeme horký vývar, vložíme pařák se závitky a pod poklicí dusíme na páře asi 15 – 20 minut. Poté pařák vyjmeme z hrnce a závitky držíme na teple. |
3 | Do zbylého vývaru v hrnci zašleháme solamyl, který jsme rozšlehali ve 2 lžících vody. Do omáčky přidáme chilli omáčku a za stálého míchání na mírném plameni vaříme do zhoustnutí. |
4 | Závitky podáváme přelité omáčkou. |