Zeleninový salát s hovězí kýtou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový salát s hovězí kýtou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 58508 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
450 g | Brambory |
200 g | Fazolové lusky zelené |
400 g | Hovězí kýta |
80 g | Olivy |
1 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Provensálské koření |
250 g | Rajčata Cherry |
200 g | Salát římský |
80 g | Špenát listový čerstvý |
1,1 l | Voda pitná |
Na dresink | |
---|---|
1,5 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce | Med včelí |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
2,5 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 58,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 7g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Fazolové lusky zelené, Hovězí kýta, Pažitka, Salát římský, Špenát listový čerstvý, Voda pitná, Med včelí, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Provensálské koření, Rajčata Cherry, Hořčice Dijonská, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olivy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový salát s hovězí kýtou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné maso ze všech stran potřeme rozpuštěným máslem, opepříme, posypeme provensálským kořením a necháme marinovat. Očištěné brambory oloupeme, vložíme do vroucí vody (700 ml) a uvaříme. Poté scedíme a necháme okapat. Fazolky očistíme, překrájíme na menší kousky a ve vroucí vodě (400 ml) vaříme asi 5 minut, poté scedíme a necháme okapat. Rajčátka rozpůlíme, petrželovou nať a pažitku nakrájíme nadrobno. Salát rozebereme na listy a se špenátem opláchneme a necháme okapat. |
2 | Na zálivku rozšleháme ocet, sůl, pepř, hořčici, med a olej. |
3 | Odleželé maso vložíme na grilovací pánev a smažíme z každé strany zhruba 3,5 minuty. Poté maso odložíme na talíř. |
4 | V míse promícháme brambory, fazolky, čerstvé bylinky, rajčátka a olivy. Maso nakrájíme na tenké plátky a přidáme k zelenině. Směs zalijeme dresinkem a promícháme. |
5 | Salát servírujeme v servírovací míse na listech salátu a špenátu. |