Kuličky z hovězího masa a lilku s rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuličky z hovězího masa a lilku s rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 58509 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
400 g | Hovězí maso mleté |
200 g | Lilek |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Na těstoviny | |
---|---|
0,5 kávová lžička | Sůl |
450 g | Tagliatelle |
2 l | Voda pitná |
Na omáčku | |
130 g | Anglická slanina |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
800 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
0,3 kávová lžička | Sůl |
160 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 84,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,5mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Citronová kůra, Hovězí maso mleté, Lilek, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Sůl, Voda pitná, Anglická slanina, Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Tagliatelle, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuličky z hovězího masa a lilku s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Lilek rozpůlíme a potřeme olivovým olejem a v předehřáté troubě zapečeme, poté lilek sloupneme. Cibuli nakrájíme nahrubo, česnek rozdrtíme, citronovou kůru nastrouháme. Vše vložíme do mixeru, přidáme mleté maso, sůl, pepř, strouhanku a rychle umixujeme. Směs přeložíme do mísy a tvoříme mokrýma rukama kuličky a necháme pod fólií odpočinout. |
2 | V mezičase připravíme omáčku. Slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev nakrájíme na tenké plátky, česnek prolisujeme, bazalku nasekáme najemno. Na oleji zpěníme slaninu s cibulí a chvíli smažíme. Poté přidáme mrkev, česnek a smažíme asi 4 minuty. Poté vmícháme rajčata i s nálevem, víno, sůl a pepř. Na mírném plameni omáčku dusíme zhruba 20 minut. |
3 | Do hrnce s osolenou vroucí vodou vložíme těstoviny a vaříme na skus. Poté je scedíme, necháme okapat a držíme na teple. |
4 | Na pánvi s olejem smažíme masové kuličky ze všech stran dozlatova. Po usmažení necháme okapat na ubrousku. |
5 | Okapané těstoviny v míse promícháme s uvařenou omáčkou, s masovými kuličkami a sypeme bazalkou. |