Guláš z irské hospody - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Guláš z irské hospody
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 5851 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Cibule |
200 g | Fazolové lusky zelené |
230 g | Houby sušené |
750 ml | Hovězí vývar základní |
500 g | Jehněčí kýta |
1 kávová lžička | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 g | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 94,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 500,1mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 56,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazolové lusky zelené, Hovězí vývar základní, Jehněčí kýta, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Guláš z irské hospody postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostky. Cibuli a mrkev nakrájíme na kolečka, fazolky na kousky a houby na plátky. |
2 | Předehřejeme si troubu na 175 stupňů Celsia. |
3 | Do pekáče či zapékací mísy poskládáme maso, přidáme fazolky, mrkev, houby a cibuli, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a kmínem. Zalijeme vývarem a přikryté dusíme v troubě 2 hodiny. |
4 | Před podáváním dochutíme dle potřeby, zjemníme máslem a dozdobíme petrželkou. |
Poznámka
Podáváme s vařenými brambory.