Vepřová kýta s fazolemi a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová kýta s fazolemi a rajčaty
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 58512 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
250 g | Fazole bílé |
0,5 polévková lžíce | Hořčice Bornier - hrubozrnná |
2 kávová lžička | Nové koření mleté |
0,5 polévková lžíce | Ocet |
250 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
600 g | Vepřová kýta |
2 l | Voda pitná |
0,5 polévková lžíce | Worcester |
0,5 dl | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 109,0mg |
Draslík | 758,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 132,6mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Cukr krupice, Rajčata loupaná (konzervovaná), Vepřová kýta, Voda pitná, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole bílé, Hořčice Bornier - hrubozrnná, Nové koření mleté, Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ocet, Worcester nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová kýta s fazolemi a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Přes noc namočíme do studené vody fazole. Očištěnou kýtu nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu nakrájíme na proužky. |
2 | K namočeným fazolím přilijeme vodu a na mírném plameni pod poklicí vaříme, až jsou fazole téměř měkké. Poté scedíme a necháme okapat. |
3 | V mezičase na oleji osmažíme z obou stran maso, přidáme cibuli, slaninu a zarestujeme. Poté přidáme rajčata i s nálevem, pivo, worcester, nové koření a sůl. Pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je maso téměř měkké. K masu přidáme fazole, ocet, cukr a hořčici. Směs promícháme a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. |