Jednoduchý recept

Jehněčí plátky se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 58513
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kg Brambory
2 ks Cibule
500 ml Hovězí vývar základní
600 g Jehněčí kýta
600 g Mrkev kořen
1 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
30 g Sádlo vepřové škvařené
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 626 kcal
Kilojoule 2 618kJ
13% Sacharidy 48 g
501% Tuky 376 g
33% Sodík 661 mg
69% Bílkoviny 39 g

Jehněčí plátky se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso z kýty očistíme, okrájíme veškerý tuk a maso nakrájíme na řízky. Brambory a mrkev oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Cibuli nakrájíme na kolečka. Lístky tymiánu, petrželovou nať a pažitku nasekáme nadrobno.

2

Do sádlem vymazaného pekáče ve vrstvách klademe maso, brambory, mrkev a cibuli. Na každou vrstvu nasypeme bylinky, osolíme a opepříme. Poslední vrstvou budou brambory. Směs zalijeme vroucím vývarem.

3

Pekáč pevně přikryjeme poklicí a v předehřáté troubě směs pečeme, až je maso měkké (zhruba 2 hodiny). Asi 20 minut před koncem pečení poklici odstraníme a pečeme, až brambory zezlátnou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept