Jehněčí plátky se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí plátky se zeleninou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 58513 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Brambory |
2 ks | Cibule |
500 ml | Hovězí vývar základní |
600 g | Jehněčí kýta |
600 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
30 g | Sádlo vepřové škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 99,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hovězí vývar základní, Jehněčí kýta, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené, Tymián nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí plátky se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso z kýty očistíme, okrájíme veškerý tuk a maso nakrájíme na řízky. Brambory a mrkev oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Cibuli nakrájíme na kolečka. Lístky tymiánu, petrželovou nať a pažitku nasekáme nadrobno. |
2 | Do sádlem vymazaného pekáče ve vrstvách klademe maso, brambory, mrkev a cibuli. Na každou vrstvu nasypeme bylinky, osolíme a opepříme. Poslední vrstvou budou brambory. Směs zalijeme vroucím vývarem. |
3 | Pekáč pevně přikryjeme poklicí a v předehřáté troubě směs pečeme, až je maso měkké (zhruba 2 hodiny). Asi 20 minut před koncem pečení poklici odstraníme a pečeme, až brambory zezlátnou. |